9 Nisan 2014 Çarşamba

İstanbul öyküleri yazmaya ne dersiniz?

Galapera Sanat, bahar dönemine özgü, ‘Şehirde Edebiyat Yolculuğu / İstanbul Öyküleri Yazıyoruz’ temalı yeni bir atölye açıyor.

Öykü ve İstanbul
İstanbul her devirde insanları kendine aşık etmiştir. Bazen bir şairin dizesinde bazen de bir yazarın cümlelerinde rastlarız ona. Kimi zaman ürkek, kimi zaman acımasız ama her daim güzeldir İstanbul. İnsana ve hayata dair hep bir duygu vermiştir yaşayanına. Kimini aşık etmiş, kimini gücendirmiş, kimini bezdirmiş ve kimini de umutlandırmıştır İstanbul.

İstanbul ve öykü
Galapera, İstanbul’u yaşayanlara, anlayanlara ve onu cümlelerine ortak etmek isteyenlere bir fırsat sunuyor. Öykü yazarı Jale Sancak yönetiminde 8 hafta süre ile her cumartesi İstanbul’un tarihi bir mekanında öykü yazmaya ne dersiniz? İstanbul’daki tarihi eserlerin hikayelerini öğrenip şehrin farklı yüzlerini tanırken bir taraftan da hep beraber eğitmen önderliğinde öykü yazma teknikleri öğreneceksiniz.

Nerelerde olacak?
Atölye çalışması çerçevesinde Kız Kulesi, Aynalıkavak Kasrı, Binbirdirek Sarnıcı, Tarihi Boğaz Vapuru, Cafer Ağa Medresesi, Molla Aşkı Terası, Galata İngilizevi, Zeyrekhane’de turlayacağız. Siz de bu sıra dışı yazarlık deneyimin katılmak istiyorsanız hemen kayıt yaptırın.

Başlangıç tarihi: 19 Nisan Cumartesi
İletişim: laloze68@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets