17 Haziran 2014 Salı

Yeni Sesler belli oldu

Dünya Yazarlar Birliği PEN'in genç kalemleri teşvik için düzenlediği Yeni Sesler edebiyat yarışması sürecinde Türkiye sonucu belli oldu.
Pen Türkiye
Tarık Günersel, Tülin Dursun, Yeşim Ağaoğlu ve Zeynep Aliye'den oluşan PEN Türkiye Jürisi 216 gencin ilettiği verimleri değerlendirdi. Buna göre Canan Akyüz'ün “Bekir'in İnsanları” adlı öyküsü ile İlker Ekici'nin “Hitler Fakülteye Girseydi Ne Olurdu?” adlı öyküsü seçildi. İki öykü Tarık Günersel tarafından İngilizceye çevrilerek Uluslararası PEN Jürisi'ne iletilecek. Sonuçlar Eylül sonu Kırgızistan'daki PEN Kongresi'nde açıklanacak.

Günersel: Yazmaya devam edin!
PEN Türkiye Yeni Sesler Jürisi adına bir açıklama yapan yazar Tarık Günersel şunları söyledi: “Katılan her genç şair ve yazara teşekkür ederiz. Pek çok parlak verim seçim sürecimizde keyifli bir zorluk yaşattı. Seçme sürecinde yazarlar hakkında doğum tarihleri dışında bilgi edinmedik. Katılan her gencin yazmaya devam etmesini dileriz.”

Yarışmada seçilen yazarlar hakkındaki kişisel bilgiler şöyle;

Canan Akyüz İlker Ekici
Canan Akyüz
1985 doğumlu, İstanbul Saint-Joseph Lisesi ile Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Çeşitli dergilerde öyküleri yayınlandı.

İlker Ekici
1986 doğumlu, Kocatepe Üniversitesi Kamu Yönetimi öğreniminden sonra Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji okumaya başladı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik gönüllüsü olan Ekici’nin politikadergisi.com ile Sol gazetesinde yazıları yayınlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets