2 Mart 2013 Cumartesi

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2013

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması ortaokul öğrencilerini öykü yazmaya çağırıyor. Son başvuru tarihi 15 Mayıs.

Öykücü Zeynep Cenali anısına düzenlenen öykü yarışması.
Öykü yarışmalarının yazar adayları için çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. Özellikle küçük yaşlarda çocukları teşvik eden bu tür yarışmaların çok yararlı olduğuna inanıyorum. Günışığı Kitaplığı da bu çerçevede usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısına 6, 7 ve 8. sınıfların katılımına açık bir öykü yarışması düzenliyor. Üçüncü kez düzenlenen öykü yarışmasına son katılım tarihi 15 Mayıs. Ayrıca yarışmaya e-posta ile de başvurabilirsiniz.

Öykü yarışmasının teması “arkadaşlık”
Çocukların yazma edinimini geliştirmek, duygu ve düşüncelerini yazarak ifade etme yetisini geliştirmek amacını taşıyan yarışmanın bu yılki teması “arkadaşlık” olarak belirlendi. Yarışmada tema belirlenirken her yıl olduğu gibi yazar Zeynep Cemali’nin sevilen bir kitabından yola çıkıldı. Arkadaşlık temasına da yazarın Gül Sokağı’nın Dikenleri adlı öykü kitabında yer alan Fosil Tüysüz adlı öyküdeki “Onların arasında olmak için neler vermezdi.” Cümlesinden hareket ederek ulaşıldı. Yarışma Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ülke genelinde yapılıyor.
Seçici kurul ise şu isimlerden oluşacak:  Necati Güngör, Gülsüm Cengiz, Aslı Tohumcu, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün ve Dr. Müren Beykan.


Öyküler yayınlanacak!
Yarışmada kazanan öykülerin yazarları Zeynep Cemali Edebiyat Günü adlı konferans sonunda yapılacak törende ödüllerine kavuşacak. 28 Eylül 2013 günü yapılacak törende ödülleri edebiyatın usta isimleri verecek. Öyküler ise “Ödüllü Öyküler 2013” adlı kitapçıkta yayınlanacak.
Ödül törenine İstanbul dışından katılacak öğrenciler, velileri ve öğretmenleri yarışmayı düzenleyen kurumun davetlisi olarak İstanbul’da ağırlanacaklar.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2013 şartnamesi

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets