28 Eylül 2013 Cumartesi

Uzmanından meraklısına eğitimler Ceres'te

Feridun Andaç'ın roman, öykü ve yaratıcı yazarlık atölyelerini barındıran Akademi Ceres, senaryo yazarlığı, kısa film yapımı, reklam metin yazarlığı, fotoğrafçılık, hobi atölyeleriyle katılımcılarını sıcak ve samimi bir ortamda keyifli bir yolculuğuna çıkarıyor.

Uzmanından meraklısına edebiyat atölyeleri
Blog takipçilerinden gelen istek üzerine yaratıcı yazarlık atölyelerini tanıtmaya devam ediyorum. Edebiyatın usta isimlerinden Feridun Andaç’ın da eğitmen olarak yer aldığı Akademi Ceres, roman, öykü, yaratıcı yazarlık, deneme yazma, çocuklar için yaratıcı yazarlık atölyelerini bünyesinde barındırıyor. Edebiyat atölyelerinin yanı sıra senaryo yazarlığı, kısa film, reklam yazarlığı, fotoğrafçılık ve hobi atölyeleri de meraklısına hizmet veriyor. Katılımcılarına sadece iyi eğitimi değil, keyifli dostlukları da vaad eden Şişli’deki Akademi Ceres sıcak, samimi ortamıyla dikkat çekiyor. 
Akademi Ceres’in kurucusu Tuğba Dedeoğlu Demir, alanının en yetkin isimleri ile çalışmalarının en önemli sebebinin katılımcıların en iyi eğitimleri alabilmelerini sağlamak olduğunu söylüyor.

Feridun Andaç’ın bendeki yansıması
Bir dönem Feridun Andaç’tan ders almıştım. Çok önemsiz gibi gözükse de defter, kalem taşıma, yolda, otobüste aklıma gelen cümleleri not alma alışkanlığını Feridun Andaç’ın önerileri sayesinde kazandım. Sonrasında fark ettim ki tuttuğum notlar biriken bir hazine oldu ve yazma sürecinde çok değerli ipuçlarını bana sundu.
Bunun yanında bir yazarın yazma sürecini diğer yazarlarla yaptığı söyleşilerinden ve kendi yaşamından örneklerle aktardı. Ayrıca yazma eyleminin inceliklerini, tekniklerini açık ve sade bir dille anlattı. Önerdiği filmler ise yazma sürecinde ufkumu açtı. Kurmaca yazma sevdası gönlüme düştüğünde ilk tohumları eken Feridun Andaç’a teşekkürler.

Atölyelerde neler var?
Feridun Andaç Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

Akademi Ceres Feridun Andaç edebiyat atölyeleri
İnsan hayatının bir parçası olarak yazmak. Sadece yazma eyleminin değil, yazının, edebiyatın, yaratıcılığın, okuma uğraşının, kurgu ve yazma yöntemlerinin ele alınacağı bir çalışma. Feridun Andaç uzun yıllardır akademisyen olarak öğrencilerine sunduğu bilgilerini sizlerle paylaşıyor. Bu çalışma okumalar ve filmlerle renkleniyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Roman Atölyesi
Bu atölyede amaçlanan, roman yazan/yazmış veya yazacak olanların yönlendirilmesidir. Çalışmalarını değerlendirirken, ellerindeki malzemeyi nasıl kullanacaklarını da göstermek; belirli bir birikim edinmelerini sağlamaktır. Bu nedenle dersler üç aşamalı gerçekleşiyor:
İlk aşamada roman yazan birinin roman belleğinin oluşmasında ufuk açıp birikim taşıyacak romancıları tanıması, bunları okuma yöntemleri anlatılıyor.
İkinci aşamada romanın kurmaca gerçekliğinden söz edilerek, romanesk yapının neleri içerdiği, bunların nasıl uygulanması gerektiği örneklerle anlatılıyor.
Üçüncü aşamada ise katılımcıların roman tasarımları, yazmaya başladıkları veya yazdıkları romanlar üzerinde konuşularak, okuma ve uygulamalarla yönlendirme sağlanacak, kişilerin projelerini yürütmeleri sağlanıyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Senaryo yazarlığı atölyesi Akademi Ceres Hüseyin KuzuSenaryo Yazımı
Senaryo bir filmin temelidir. Senaryo yazmak ise öğrenilmesi mümkün, zevkli, yaratıcı bir süreçtir. Bir fikir bulup onu öykü haline sokacaksınız, öyküde dramatik bir yapı oluşturup karakterlerinizi sorunlarla çatışmalar yaşamasını sağlayacaksınız. Sonra da durumu çözüme ulaştırıp sonlandıracaksınız. Senaryo yazımının tüm ilke ve aşamalarını bütün inceliklerini Türk sinemasının önemli senaryo yazarı Hüseyin Kuzu sizlerle paylaşıyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.


Reklam metin yazarlığı atölyesi Akademi Ceres
Reklam Metin Yazarlığı
İyi bir metin reklamın özüdür. Ürün veya hizmetin tanıtımında reklam fikri nasıl bulunur? Reklam metninin temel ilke ve özellikleri nelerdir? Metin yazarı reklam kampanyasını nasıl oluşturur? Kreatif Direktör ve Stratejist, Uzman Benian Kalafatoğlu iyi reklam yazmanın sırlarını paylaşıyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.


Uygulamalı kısa film atölyesi Akademi CeresUygulamalı Kısa Film Atölyesi
Sinemanın önemli anlatım biçimlerinden olan kısa film fikri nasıl bulunu, nasıl geliştirilir, nasıl yazılır? Yönetmen ve senarist Salih Kalafatoğlu, kısa film yazım, yapım, yönetim ilkelerini uygulamalı derslerle aktarıyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.




Temel Fotoğrafçılık Atölyesi Akademi Ceres
Hobi Atölyeleri
Temel Fotoğrafçılık Atölyesi

Bu atölyede teorik ve uygulamalı dersler ile fotoğrafın temel özellikleri, çekim ve kompozisyon kuralları ve fotoğrafçının kendi bakış açısını oluşturma ilkeleri akademisyen Çetin Özer’in rehberliğinde veriliyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.


Takı tasarım atölyesi Akademi CeresTakı Tasarım Atölyesi
Takı tasarım eğitmeni İnci Arın tarafından yönetilen atölyede takı tasarımının tüm detayları A’dan Z’ye öğretiliyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.






Waldorf Bebek Yapımı
Doğal malzeme kullanılarak bez bebek yapmanın incelikleri Banu Kurt sizlerle paylaşıyor. Siz de eğlenceli bir uğraş edinmek istiyorsanız bu atölye tam size göre. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets