28 Eylül 2013 Cumartesi

Öykünün kalbi Ankara’da atacak

Öykü tutkunları adına sevindirici bir haber Ankara’dan geldi. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği kuruldu. Dernek öykü dalında çeşitli faaliyetlerinin yanı sıra yazarlık atölyeleri de açacak. 

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Logo
Türk öykücülüğünün gelişmesi, yaygınlaşması ve gençleri öykü türüyle olan bağını artırması amacıyla kurulan Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin genel başkanlığını Özcan Karabulut üstlendi. Derneğin başkan yardımcılıklarını ise Aysu Erden ve Halil Genç yapacak.
Dernekten yapılan açıklamaya göre edebiyat alanında yazarların, eleştirmenlerin, yayıncıların, yayın yönetmenlerinin okurlarla buluşarak yapıt ve düşüncelerini özgürce ifade edip tartışabilmelerini sağlayan bir forum hedefleniyor.

Yazarlık atölyeleri
Gençleri edebiyata teşvik eden kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetler yapacak olan dernek yerli ve yabancı edebiyatların tanınmasında kültür köprüsü olmak, süreli ve süresiz yayın yapmak gibi faaliyetlerde bulunacak.
Yayıncılık alanında öykü, roman ve eleştiri dergisi, kitap, öykü yıllığı gibi yayınlar hazırlanacak. CerModern, Ankara Üniversitesi, GalaPera gibi kuruluşlarla işbirliği yaparak atölyeler açılacak.
Dernek ile ilgili gelişmeleri, duyuruları ve etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets