12 Kasım 2013 Salı

Galapera ile kurmaca dünyasını keşfedin!

Jale Sancak yönetimindeki Galapera Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yazıya gönül vermiş veya yazma becerisini geliştirmek isteyenlere yol gösteriyor.

Jale Sancak Yaratıcı Yazarlık Atölyesi
Galapera Kültür ve Sanat Derneği’nden her hafta cumartesi günleri düzenlenen yazar buluşmaları sayesinde haberdar oldum. Bu söyleşilerden birine Selim İleri konuk olmuştu ve yeni çıkan romanı Mel’un hakkında konuşmuştu. Dernek merkezi hınca hınç doluydu. Etkinliği düzenleyen dernek başkanı Jale Sancak ile ilk görüşmemiz de bu söyleşide oldu. Sıcak samimi bir ortamda yazar Selim İleri rehberliğinde edebiyat ve sanata dair keyifli bir söyleşi oldu.
Sonrasında Galapera’nın yaratıcı yazarlık atölyelerini düzenlediğini öğrendim. Jale Sancak eğitmenliğindeki bu atölyelerde katılımcılar yazı becerilerinin geliştirmenin yanında kurmacanın bilinmeyen yönlerini ve tekniklerini de keşfediyorlar. Ayrıca atölye katılımcılarının öyküleri Galapera’nın internet sitesi ve Galapera Fanzin’de yayınlanıyor.

Jale Sancak Fırtına Takvimi RomanJale Sancak'ın ilk romanı okuyucularla buluştu
Roman ve öykü atölyesi eğitmeni olan Jale Sancak ilk romanı ile okuyucularını selamladı. Öykü kitapları ile tanınan Jale Sancak bu ilk roman denemesinde bilgi ve deneyimlerini roman türünde sergiliyor. Şiirsel bir anlatımın hakim olduğu Fırtına Takvimi adlı roman çarpıcı betimlemeler ve acıtan hayat hikayeleriyle okuyucusuna farklı bir dünyanın kapılarını açıyor. Keyifle okuyacağınızı umuyorum.
Siz de yazma yetinizi geliştirmek, edebiyatın büyülü dünyasında yol almak ve kurmacanın gizemini çözmek istiyorsanız Galapera yaratıcı yazarlık atölyelerinden birine mutlaka katılın.

Öykü Atölyesi (Uygulamalı)
Jale Sancak Galapera
Yorum, bilgi ve paylaşım esaslı atölyede, yaratma cesareti kazandırılırken, öykü yazma teknikleri, yazınsal metinde kurgu, karakter oluşturma, mekân, zaman, atmosfer, bakış açısı, betimleme öğeleri öğretiliyor, usta yazarların öykülerinin çözümlemeleri yapılıyor ve katılımcıların öyküleri değerlendirilerek dergilerde yayınlanabilmesi için katkı sağlanıyor.
Atölye katılımcıları, Galapera Sanat’ın edebiyat söyleşilerine de katılarak Türk edebiyatından birçok yazarla söyleşi yapma olanağı bulabilecekler.
Atölye Başlangıç: 30 Kasım 2013
Eğitim Süresi: 12 hafta
Gün ve Saat: Cumartesi günleri saat 14.00-16.00

Roman Yazma Teknikleri Atölyesi
Roman yazmak ya da roman yazma tekniklerini öğrenmek isteyenler için açılan bu atölyenin başlıca konuları romanda tema, çatışma, karakter oluşturma, olay örgüsü, biçem ve biçimdir. Atölyenin keyifli paylaşım ortamı içinde, hem bir roman üretimine başlayabilir, hem de usta yazarların romanlarından örneklerle yazdıklarınıza katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca üzerinde çalışmakta olduğunuz, ama bazı sorunları çözemiyorum, metni geliştiremiyorum, anlatma biçimimi beğenmiyorum diye düşündüğünüz romanlarınız varsa destek olunuyor.
Atölye Başlangıç:
21 Kasım 2013
Eğitim Süresi: 12 Hafta
Gün ve Saat: Perşembe 19.30-21.30
Bilgi ve iletişim için: laloze68@gmail.com - galapera.org

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets