9 Şubat 2014 Pazar

Çok satan kitap yazmanın formülü var mı?

Edebiyatın asıl derdi olmasa da bazı yazarların kitapları çok satıyor. Peki çok satan bir roman yazmanın formulü var mı? Gülenay Börekçi’nin Habertürk gazetesinde yayımlanan yayınevleri yöneticilerinin görüşlerini içeren araştırma yazısı bu sorunun cevabını veriyor.

Elif Şafak’ın Aşk’ı niçin satış rekorları kırdı? Da Vinci Şifresi’yle ortalığın tozunu attıran Dan Brown’un kazandığı inanılmaz şöhretin sırrı ne? Harry Potter’ın elektrik parasını bile ödemeyecek kadar yoksul olan yazarı J.K. Rowling nasıl dünyanın en zengin kadını oldu? Çok satan roman yazmanın gizli formülü var mı?

Yazarını zengin eden kitaplar!
Tıpkı sinemada, bilgisayarda, televizyonda olduğu gibi kitap sektörünün de çok satanları var. Dan Brown, J.K. Rowling, Stephen King, Stieg Larsson, Adam Fawer, Stephenie Meyer, Paulo Coelho, Jean-Christophe Grangé, Umberto Eco gibi yazarların romanları tüm dünyada çok satıyor. Ayrıca Elif Şafak, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Tuna Kiremitçi ve Ahmet Altan gibi Türk yazarlar da neredeyse her eserlerinde çok satan yaratmayı başarıyor. Çok satan bir kitap yazmanın püf noktaları olup olmadığını araştırdık, yayınevi yöreticileriyle de konuşarak altın formülleri ortaya çıkardık.

0 yorum:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets